A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 1 adaghoz:
Chia réteghez:
- 15 g chia mag ( chia magot az Ataisz webáruházból szereztem be)
- 100 ml vaníliás mandulatej
- 1 evőkanál vaníliás eritrit
Eper fagyi réteghez:
- 200 g fagyasztott eper
Vanília puding réteghez
- 5 g vaníliás fehérjepor ( én Biotech Usa IsoWhey Zero-t használtam)
- 3 g konjac liszt
- 50 ml vaníliás mandulatej
- 100 ml víz
- vanília aroma (elhagyható)
Tetejére:
- 30 g tojásfehérjelé
- 1 evőkanál eritrit
- 1 szem eper
- 1 tk. szeletelt mandula ( szeletelt mandulát az Ataisz webáruházból szereztem be)
- kakaóbab töret
- virágpor
- 1 kocka cukormentes mogyorós csokoládé
- Waldenfarm eper öntet
Elkészítés:
A chia pudingos réteghez a chia magot a tejjel és az édesítővel kikeverjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A fagyasztott epret egy robotgép segítségével krémesre pürésítjük. Ízlés szerint tehetünk hozzá eritritet vagy vaníliás eritritet.
A vaníliás réteghez a fehérjeport a konjac lisztet a tejjel és a vízzel fel tesszük főni, és addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik.
A három réteget egymásra töltjük egy desszertes pohárban. A tojásfehérjét vagy a növényi tejszínt az eritrittel kemény habbá verjük és a tetejére halmozzuk. A tetejét pedig a fent leírt hozzávalókkal díszítettem.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 256
fehérje: 15 g
szènhidrát: 30 g
zsír: 12 g