Nincsenek termékek a kosárban.
Amikor azt mondom valakinek, hogy én a reggeli zsemlét, kiflit, kakaós csigát csak is magam sütöm, általában a reakció a meglepődöttség. Nem, nem itthon ülök egész nap. Dolgozok, vezetem a vállalkozásom, edzek, intézem a háztartás körülötti dolgokat, barátaimmal vagyok stb.
Hogy van erre mégis időm? Egyrészt mindenkinek arra van ideje amire szeretné. Nekem ez fontos, így nem sajnálom az időt, hogy megtervezzem és elkészítsem a napi étkezéseimet. Viszont ezekkel a lisztkeverékekkel mindenki könnyedén és gyorsan el tudja készíteni a saját házi pékáruját, hiszen pillanatok alatt megvan! Most a Paleolit Éléskamra sokmagvas bagett lisztkeverékét próbáltam ki. Nagyon finom lett, gyorsan elkészíthető és jól kezelhető a tészta. A liszt ITT megrendelhető.
Hozzávalók 3 kis méretű zsemléhez:
- 107 g Paleolit Éléskamra sokmagvas bagett lisztkeverék ( ITT tudod beszerezni)
- 1 tojás
- 30 g tojásfehérjelé
- 10 ml frissen facsart citromlé
- 50 ml víz
- kevés lisztkeverék vagy bambuszrostliszt a nyújtáshoz
- kevés tojás a lekenéshez
- szezámmag, lenmag, nigella mag a tetejére
Hozzávalók a szendvicshez:
- light vajkrém, sajtkrém (nem paleo!)
- egy szelet füstölt lazac
- friss bébispenót
- fél tojás
- 80 g tojásfehérjelé
- kevés olívaolaj a sütéshez
- Himalája só
- 20 g camembert sajt ( nem paleo!)
- 80 g friss vegyes saláta
- újhagyma
- 50 g csiperke gomba
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat keverjük össze egy tálba, és adjuk hozzá a lisztkeveréket. Ezután pihentessük a tésztát 20 percig. A lisztkeverékkel vagy bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át a tésztát. Formázzunk belőle 3 kis méretű téglalapot. Szilikonos ecset segítségével kenjük le tojással, majd szórjuk meg a tetejét magokkal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig süssük, majd 180 fokon további 20 percig süssük. Hagyjuk kihűlni fogyasztás előtt.
A tojást elkevertem a tojásfehérjelével, majd ízlés szerint sózzuk.Kevés olívaolajon megsütöttem, rántottát készítettem belőle. A magvas kockát félbe vágtam megkentem mindkét felét light vajkrémmel, tettem bele spenótot, lazacot, a rántottának egy részét, és camembert sajtot! A salátához hozzákevertem egy kevés felkarikázott újhagymát. A gombát száraz serpenyőben megpirítottam és a saláta tetejére szórtam.
Természetesen a szendvics diéta és ízlés szerint bárhogy elkészíthető. A vajkrém és a sajt miatt nem paleo, ha ezeket elhagyjuk vagy helyettesítjük paleo diétába is beilleszthető.
Tápérték 1 üres magvas kockában:
kcal: 153.01
fehérje: 9.9 g
szénhidrát: 13.73 g
zsír: 5.64 g