Amikor azt mondom valakinek, hogy én a reggeli zsemlét, kiflit, kakaós csigát csak is magam sütöm, általában a reakció a meglepődöttség. Nem, nem itthon ülök egész nap. Dolgozok, vezetem a vállalkozásom, edzek, intézem a háztartás körülötti dolgokat, barátaimmal vagyok stb.

Hogy van erre mégis időm? Egyrészt mindenkinek arra van ideje amire szeretné. Nekem ez fontos, így nem sajnálom az időt, hogy megtervezzem és elkészítsem a napi étkezéseimet. Viszont ezekkel a lisztkeverékekkel mindenki könnyedén és gyorsan el tudja készíteni a saját házi pékáruját, hiszen pillanatok alatt megvan! Most a Paleolit Éléskamra sokmagvas bagett lisztkeverékét próbáltam ki. Nagyon finom lett, gyorsan elkészíthető és jól kezelhető a tészta. A liszt ITT megrendelhető.

 

Hozzávalók 3 kis méretű zsemléhez:

  • 107 g Paleolit Éléskamra sokmagvas bagett lisztkeverék ( ITT tudod beszerezni)
  • 1 tojás
  • 30 g tojásfehérjelé
  • 10 ml frissen facsart citromlé
  • 50 ml víz
  • kevés lisztkeverék vagy bambuszrostliszt a nyújtáshoz
  • kevés tojás a lekenéshez
  • szezámmag, lenmag, nigella mag a tetejére

Hozzávalók a szendvicshez:

  • light vajkrém, sajtkrém (nem paleo!)
  • egy szelet füstölt lazac
  • friss bébispenót
  • fél tojás
  • 80 g tojásfehérjelé
  • kevés olívaolaj a sütéshez
  • Himalája só
  • 20 g camembert sajt ( nem paleo!)
  • 80 g friss vegyes saláta
  • újhagyma
  • 50 g csiperke gomba

Elkészítés:

A folyékony hozzávalókat keverjük össze egy tálba, és adjuk hozzá a lisztkeveréket. Ezután pihentessük a tésztát 20 percig. A lisztkeverékkel vagy bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át a tésztát. Formázzunk belőle 3 kis méretű téglalapot. Szilikonos ecset segítségével kenjük le tojással, majd szórjuk meg a tetejét magokkal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig süssük, majd 180 fokon további 20 percig süssük. Hagyjuk kihűlni fogyasztás előtt.

A  tojást elkevertem a tojásfehérjelével, majd ízlés szerint sózzuk.Kevés olívaolajon megsütöttem, rántottát készítettem belőle. A magvas kockát félbe vágtam megkentem mindkét felét light vajkrémmel, tettem bele spenótot, lazacot, a rántottának egy részét, és camembert sajtot! A salátához hozzákevertem egy kevés felkarikázott újhagymát. A gombát száraz serpenyőben megpirítottam és a saláta tetejére szórtam.

Természetesen a szendvics diéta és ízlés szerint bárhogy elkészíthető. A vajkrém és a sajt miatt nem paleo, ha ezeket elhagyjuk vagy helyettesítjük paleo diétába is beilleszthető.

Tápérték 1 üres magvas kockában:

kcal: 153.01

fehérje: 9.9 g

szénhidrát: 13.73 g

 zsír: 5.64 g

Write a comment