A salátának sem kell unalmasnak lennie. Mindig variálom, hogy csirke, hal vagy rák kerül rá. Változtatok a fűszerezésen, néha mediterrán, vagy indiai, kínai, vagy zöld fűszeres. A végtelenségig tudnám variálni. Emellett sokszor variálom a salátát, igyekszem szezonális dolgokat használni. Arról nem is beszélve, hogy kis mennyiségben rengeteg féle sajttal fel lehet dobni. 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 150  tisztított garnélarák
  • kevés olíva olaj a sütéshez
  • hal fűszerkeverék ( Szafi Reform terméket használtam)
  • himalájai só
  • pár csepp friss citromlé
  • 80 g vegyes saláta keverék
  • karikára vágott újhagyma
  • 50 g zsírszegény natúr joghurt ( elhagyható, vagy paleo diéta esetén helyettesítsük Totu krémmel)
  • 1 tojás
  • 50 g szeletelt csiperke gomba
  • 10 g fekete erdei sonka
  • 20 g camembert sajt ( nem paleo)

Elkészítés:

Egy serpenyőben a kevés olívaolajon a befűszerezett garnéla rákokat megsütjük. A tojást sós vízben feltesszük főni, majd forrás után alacsony lángon 3 percig főzzük, hogy kemény tojást kapjunk. A saláta keveréket összekeverjük a natúr joghurttal ( vagy totu krémmel) és az újhagymával. Száraz serpenyőben átpirítjuk a gombát, és az apróra vágott fekete erdei sonkát. A salátát egy tálba tesszük, tetejére rakjuk a gombát és a fekete erdei sonkát, a szeletekre vágott főtt tojást, a camembert sajtot, és a rákokat. Az egészet meglocsoljuk pár csepp citromlével.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 315

fehérje: 39 g

szénhidrát: 4 g

zsír: 15 g

 

Write a comment