A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók a chia puding réteghez:
- 8 g chia mag ( chia magot az Ataisz webáruházból szereztem be)
- 50 g vaníliás mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 50 ml víz
- 1 teáskanál eritrit vagy vaníliás eritrit
- 70 g vaníliás szója joghurt
Hozzávalók az eper fagyis réteghez:
- 50 g eper lefagyasztva
- 100 g cukkinipüré
- 5 g vaníliás fehérjepor ( Biotech Iso Whey Zero)
Hozzávalók a tetejére:
- 2 szem eper
- 1 szem cukormentes oreo keksz
- tetejére ízlés szerint kakaós granola (recept ITT)
- szárított tőzegáfonya
- virágpor
Elkészítés:
A chia pudingos réteghez a tejet és a vizet egy tálkába öntjük, elkeverjük benne a chia magot és az eritritet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A cukkini pürét a következőképp készítem: a cukkinit megpucolom, majd lereszelem, végül aprító gépben krémesre turmixolom.
Az eper fagyis réteghez az epret a cukkini pürével és a fehérjeporral aprító gépbe tesszük, és krémesre pürésítjük. A két réteget egymásra rétegezzük. A tetejét eperrel, házi granolával, és cukormentes oreoval, szárított tőzegáfonyával és virágporral díszítettem.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 214.84
fehérje: 11.3 g
szénhidrát: 30.47 g
zsír: 6.98 g