A csirkemell sose unalmas alapanyag. Használj különböző ételkészítési eljárásokat, szezonális zöldségeket, friss fűszernövényeket, vagy változatos, izgalmas fűszerkeveréket.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 360 g csirkemell
  • 260 g laskagomba
  • 450 g brokkoli
  • 300 g light trappista sajt
  • 100 g rizs főzőtejszín
  • só, bors, fokhagymapor
  • paleo csirke fűszersó

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágtam, majd fűszereztem csirke fűszersóval, sóval, borssal.  A csirkemell szeleteket egy jénai tál aljára helyeztem. A brokkolit ( fagyasztott) és a friss laskagombát fedő alatt puhára pároltam, amit fűszereztem egy kevés sóval és fokhagyma porral. Ha puhára párolódtak a zöldségek, akkor a csirkemell tetejét egyenletesen bevontam vele. Az egész tetejére öntöttem a rizstejszínt, majd megszórtam sajttal. Mivel én jénaiban készítettem nem melegítettem elő a sütőt. Letakartam alufóliával és 180 fokon sütöttem alsó felső funkción 40 percig, majd levettem a fóliát és grill funkción további 20 percig sütöttem.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 340.94

fehérje: 50.68

szénhidrát: 9.33

zsír: 10.82

Write a comment