Ha nyár akkor lángos, ha diéta akkor viszont nincs lángos. Vagy engedünk a kísértésnek, és eszünk egy olajban tocsogó sajtos tejfölös lángost a strandon, de akkor oda a szigorú diéta. Azonban ma már erre is van megoldás! Lángost is ettem, diétát is tartottam, ami a Paleolit Éléskamra lángos lisztkeverékének köszönhető. Kicsit tovább csavartam a dolgon, hiszen egész mini lángosokat sütöttem, amire bébispenótot is tettem, és egy nagy adag salátával ettem. Így kevesebb lángossal is tökéletesen jól laktam. Az íze egyszerűen fantasztikus, teljesen a hagyományos lángos ízét idézte fel bennem. A lisztkeverék ITT vásárolható meg.
Hozzávalók 8 db mini lángoshoz:
- 67 g Paleolit Éléskamra lángos lisztkeverék ( lisztkeverék ITT megvásárolható)
- 1 tojás
- 30 ml víz
- kókuszolaj a sütéshez
- bambuszrost liszt nyújtáshoz
Hozzávalók a tetejére:
- 100 g totu krém ( nem paleo diétázóknak zsírszegény natúr joghurt)
- fokhagymapor ízlés szerint
- himalájai só ízlés szerint
- bébispenót
- ízlés, diéta szerint light reszelt trappista sajt (nem paleo)
Elkészítés:
A lángos tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és pihentetjük 15 percet. Bambuszrost lisztes felületen átgyúrjuk, majd 6 gombócot formálunk belőle, amit kör alakúra kinyújtunk körülbelül 6-7 cm átmérőjűre. Én kis méretű ( inkább fánk méretű) lángosokat készítettem, azért lett belőle 6 darab. Én nagy méretű pogácsa szaggatóval készítettem. Majd felforrósított kókuszolajban közepes hőfokon mindkét oldalát megsütöttem, majd konyhai papírtörlőre szedtem.
A totu krémet ( vagy nem paleo diétában natúr joghurtot) kikevertem fokhagyma porral és sóval. Ezzel megkentem a lángost, majd spenót leveleket tettem rá. Ha nem paleo diétán vagyunk reszelt sajtot is tehetünk rá.
Tápérték 1 adagban ( 4 darab mini lángos) feltét és a felszívott kókuszolaj nélkül nélkül:
kcal: 128.52
szénhidrát: 17.77 g
zsír: 3.8 g