A saláta nem unalmas, és nem íztelen. A múltkori színes ráksalátám után, újabb bizonyíték a finom saláta mellett, most csirkemellel.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 150 g csirkemellfilé
  • Paleo grill csirkefűszersó ( Szafi Reform fűszerkeveréket használtam)
  • fokhagymapor
  • himalájai só
  • kevés olívaolaj a sütéshez
  • 80 g vegyes saláta keverék
  • 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt vagy Waldenfarm saláta öntet (elhagyható) (nem paleo)
  • újhagyma
  • 1 teáskanál sörélesztő pehely
  • 50 g csiperke gomba
  • fél kaliforniai paprika
  • fél TV paprika
  • 1 teáskanál dijoni mustár

Elkészítés:

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd befűszerezzük a csirke fűszersóval, fokhagymaporral és a sóval. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és rádobjuk a csirkét, majd fehéredésig pirítjuk. A paprikákat és a gombát apróra vágjuk, és hozzáadjuk  csirkéhez.

A salátát tálba öntjük, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymást. Majd ízlés szerint az öntetet. Ez lehet natúr joghurt esetleg fűszerrel vagy Waldenfarm saláta öntet. A saláta tetejét megszórjuk sörélesztő pehellyel a tetejére pakoljuk a gombás paprikás csirkemellet. A tetején pedig eloszlattam egy kevés mustárt.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 234

fehérje: 40 g

szénhidrát: 10 g

zsír: 2 g

Write a comment