Imádom a csirkemájat, és mikor megláttam Szafi oldalán a májpuffancs receptjét, tudtam, hogy el kell készítsem. Isteni lett, nagyon laktató, gyorsan elkészül. Volt, hogy egyszerűen salátával ettem, utána pedig gyorsan összedobtam hozzá egy friss spenót főzeléket.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 500 g csirkemáj
  • 2 darab tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • 1 teáskanál majoránna
  • kevés színes bors
  • 2 g szódabikarbóna
  • 40 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt

Elkészítés:

A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket elkeverjük egy tálban. A csirkemájat, a fokhagymát és a tojást aprítógépben krémesre turmixoljuk. Ezután a lisztes keveréket hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Pihentessük 10 percig, majd töltsük a masszát szilikonos muffin formákba. Nekem 12 darab lett belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40 percig. Egyszer salátával ettem, ( saláta nem paleo), utána pedig spenót főzelékkel. 

Tápérték 1 darabban:

kcal: 71.01

fehérje: 9.7 g

szénhidrát: 1.84 g

zsír: 2.64 g

3 Comments

Write a comment