Anyukám múlthéten ünnepelte a szülinapját. Hétvégén tartottunk egy anya lánya napot, reggel pedig ezzel a mini piskótás tortával leptem meg.
Hozzávalók a piskótához (2 adag):
- 100 g cukkinipüré
- 1 tojás
- 50 g tojásfehérjelé
- 5 g kókuszolaj
- 50 ml cukormentes mandulatej
- mandulaaroma (elhagyható)
- 30 g Szafi Reform CH csökkentő lisztkeverék
- 20 g darált mandula
- 3 g szódabikarbóna
- 25 g eritrit
Hozzávalók a túrókrémhez: ( 2 adag)
- 160 g zsírszegény túró ( paleo diéta esetén totu)
- 60 g zsírszegény natúr joghurt (paleo diéta esetén totu krém)
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint vaníliás eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 2 barack
- fagyasztott erdei gyümölcs
- szárított tőzegáfonya
- virágpor
- cukormentes csokoládé ( paelo diéta esetén paleo étcsokoládé)
- Waldenfarm eperöntet ( nem paleo)
Elkészítés:
Először elkészítjük a cukkinipürét. A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, végül aprítógéppel pürésítjük. A cukkinipürét és a folyékony hozzávalókat kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mandulát, az eritritet és a szódabikarbónát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen kb fél cm vastagú téglalap alakúra igazítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és egy 8-9 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassunk 6 db kört. Ebből két tortácska lesz.
A maradék piskótából pohárkrémet készítettem.
A túrót ( paleo diéta esetén totu-t) keverjük ki natúr joghurttal ( paleo diéta esetén totu krémmel) és ízlés szerinti eritrittel. Egy piskóta kört tegyünk a tányér közepére, majd tegyük rá, vagy nyomjuk rá a túrókrém egy részét, majd pár szelet barackot. Ezután megint piskóta lap aztán túró és barack. A tetejére rátesszük az utolsó piskóta lapot, a tetejét pedig a maradék túróval és barackkal díszítjük. A többi díszítéshez való hozzávalóval díszítjük.
Tápérték 1 mini tortában:
kcal: 270
fehérje: 19 g
szénhidrát: 25 g
zsír: 13 g