Valami pizza vagy lepény szerűségre vágytam, de nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, és időm se volt, hogy kivárjam, hogy elkészüljön. Így pillanatok alatt megsütöttem serpenyőben sárgaborsólisztből. Korábban már írtam arról, miért érdemes a sárgaborsót fogyasztani. A cikket ITT elolvashatjátok!
A sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók a tésztához: (2 adag)
- 10 g sárgaborsóliszt ( sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból rendeltem)
- 10 g zabpehelyliszt (zabpehely darálva) ( zabpelyhet az Ataisz webáruházból rendeltem)
- fél darab tojás
- 1 dl víz
- 5 g sütőpor
- himalájai só
- 1 teáskanál oregáno
- kevés kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a feltéthez: ( egy pizzához)
- 100 g light cottage cheese
- 100 g csirkemell sonka
- bébispenót
- kaliforniai paprika
- 50 g light trappista sajt
Elkészítés:
Először is a zabpelyhet kávédarálóban ledarálom, és az így kapott „lisztet” használom zablisztként. Gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet.
Minden hozzávalót csomómentesre keverünk. 10 percig állni hagyjuk a masszát. Egy serpenyőt használtam a sütéshez, amit szilikonos ecset segítségével kikentem kókuszolajjal, és közepes lángon megsütöttem a lepények mindkét oldalát.
A tetejét megkentem a cottage cheese-el, rátettem a sonkát, pár karikára vágott paprikát, a spenótot és végül a sajtot. A feltét diéta és ízlés szerint bármi lehet. A pizzát mikrohullámú sütőben 10 percig grill fokozaton grilleztem.
Tápérték 1 darabban feltét nélkül:
kcal: 55.85
fehérje: 3.5 g
szénhidrát: 5.53 g
zsír: 1.94 g