Valami pizza vagy lepény szerűségre vágytam, de nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, és időm se volt, hogy kivárjam, hogy elkészüljön. Így pillanatok alatt megsütöttem serpenyőben sárgaborsólisztből. Korábban már írtam arról, miért érdemes a sárgaborsót fogyasztani. A cikket ITT elolvashatjátok!

A sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból szereztem be:

 

Hozzávalók a tésztához: (2 adag)

Hozzávalók a feltéthez: ( egy pizzához)

  • 100 g light cottage cheese
  • 100 g csirkemell sonka
  • bébispenót
  • kaliforniai paprika
  • 50 g light trappista sajt

Elkészítés:

Először is a zabpelyhet kávédarálóban ledarálom, és az így kapott “lisztet” használom zablisztként. Gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet.

Minden hozzávalót csomómentesre keverünk. 10 percig állni hagyjuk a masszát. Egy  serpenyőt használtam a sütéshez, amit szilikonos ecset segítségével kikentem kókuszolajjal, és közepes lángon megsütöttem a lepények mindkét oldalát.

A tetejét megkentem a cottage cheese-el, rátettem a sonkát, pár karikára vágott paprikát, a spenótot és végül a sajtot. A feltét diéta és ízlés szerint bármi lehet. A pizzát mikrohullámú sütőben 10 percig grill fokozaton grilleztem.

Tápérték 1 darabban feltét nélkül:

kcal:  55.85

fehérje:  3.5 g

szénhidrát:  5.53 g

zsír:  1.94 g

 

Write a comment