Korábban már írtam arról, miért érdemes a sárgaborsót fogyasztani. A cikket ITT elolvashatjátok!
A sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók a tésztához: (2 adag)
- 10 g sárgaborsóliszt ( sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból rendeltem)
- 10 g zabpehelyliszt (zabpehely darálva) ( zabpelyhet az Ataisz webáruházból rendeltem)
- fél darab tojás
- 1 dl víz
- 5 g sütőpor
- himalájai só
- 1 teáskanál oregáno
- kevés kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez: ( egy darabhoz)
- fél tojás (25 g)
- 80 g tojásfehérjelé
- himalájai só
- sajtkrém ( Aldi light soft cheese)
- 50 g bébispenót
- 10 g füstölt lazac
- 20 g camembert sajt
Elkészítés:
Először is a zabpelyhet kávédarálóban ledarálom, és az így kapott „lisztet” használom zablisztként. Gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet.
Minden hozzávalót csomómentesre keverünk. 10 percig állni hagyjuk a masszát. Egy serpenyőt használtam a sütéshez, amit szilikonos ecset segítségével kikentem kókuszolajjal, és közepes lángon megsütöttem a lepények mindkét oldalát.
A tojást és a tojásfehérjelét a sóval összekeverjük, felverjük. Kevés olívaolajjal vagy kókuszolajjal kikent serpenyőben alacsony hőfokon megsütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is. Én a normál serpenyőnél kisebbet használtam. A megsütött tojáslepényt ráhelyezzük a lepényünkre, megkenjük a tetejét egy kevés sajtkrémmel. Rárakjuk a spenótot, a lazacot és a camembert sajtot. Az egészet feltekerjük és serpenyőben körbepirítjuk. A szokásos nagy adag salátával tálaltam.
Tápérték 1 adagban, töltelékkel:
kcal: 232
fehérje: 24 g
szénhidrát: 10 g
zsír: 9 g