Ha gyors és finom ebédre vágysz akkor ezt a poralapot feltétlen ki kell próbálni. A fűszerezése tökéletesen vissza adta az indiai ízvilágot. A nokedli mindig nagy kedvencem volt, de amikor életmódot váltottam sokáig nélkülöztem. Ez az új lisztkeverék isteni, múltkor már kipróbáltam a csirkepaprikáshoz. Recept ITT!
Hozzávalók a raguhoz (3 adag)
- 330 g pulykamell
- 35 g Szafi Reform indiai álom szósz
- 70 g cukormentes paradicsompüré ( Aldiban veszem)
- 50 g cocomas (kókusztejszín)
- 2 dl víz
- 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a nokedlihez (3 kis adag)
Az eredeti recepthez képest módosítottam a hozzávalókon:
- 70 g Szafi Reform gluténmentes, szénhidrátcsökkentett galuska lisztkeverék
- 1 g Szafi Reform himalaya só
- 1 db M-es tojás
- 50 g tojásfehérje
- 50 g víz
Elkészítés:
A pulykamellet vékony csíkokra vágom, majd kevés zsiradékon fehéredésig pirítom. Közben elkészítjük a szószt. A poralapot kikeverjük a paradicsompürével, a kókusztejszínnel és a vízzel. Hozzáadjuk a húshoz és alacsony hőfokon 10 percig főzzük. Szafi Reform nokedlivel és salátával tálaltam. A salátához ( 1 adag= 80 g) Waldenfarm saláta öntetet (nem paleo) használtam, ( ami elhagyható vagy diéta szerint más öntet is készíthető hozzá). Egy kevés sörélesztő pehellyel és kevés paleo mustárral ízesítettem.
Nokedli elkészítése:
Rakjunk a tűzhelyre kb. 2l vizet csipet sóval forrni. Keverjük el a sót, a vizet, a tojásfehérjét és az egész tojást, majd öntsük hozzá a lisztet és dolgozzuk őket csomómentesre. Míg a víz felforr, pihentessük a masszát. Ekkor vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön a víz és szaggassuk bele a nokedlit. Közben többször keverjük át. Vegyük vissza a hőfokot és forraljuk fel újból (kb. 2-3 perc főzési idő elegendő). Végül hideg vízben szűrjük le. Egyszerre csak a fenti adagot szaggassuk ki a vízbe, ha többet adagot készítenénk, azt másik főzővízbe szaggassuk.
Tápérték 1 adagban: (nokedlivel és salátával)
kcal: 365
fehérje: 37 g
szénhidrát: 22 g
zsír: 11 g