A reggeli fánk lisztkeverékből készült, mert ebből nem csak fánkokat lehet készíteni. Azok is isteni reggelit tudnak készíteni, akik alacsony szénhidrátot fogyasztanak. A fánk receptet IDE kattintva megtaláljátok.

Hozzávalók 3 darabhoz:

  • 50 g Szafi Reform fánk lisztkeverék
  • fél tojás (20 g)
  • 50 g tojásfehérje
  • 10 ml víz
  • bambuszrostliszt a nyújtáshoz
  • kevés tojás a lekenéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 150 g zsírszegény túró (paleo diéta esetén Totu)
  • ízlés szerint eritrit
  • ízlés szerint vaníliás eritrit
  • reszelt citromhéj (opcionális)
  • vanília aroma (opcionális)

Hozzávalók a tetejére:

  • egy sárgabarack
  • erdei gyümölcs
  • szárított tőzegáfonya
  • virágpor
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket. Pihentetjük a tésztát 15 percig, és ezalatt elkészítjük a tölteléket. A túrót kikeverjük az eritrittel és a vaníliás eritrittel ízlés szerint. Ha szeretnénk ízesíthetjük citromhéjjal vagy vanília aromával is.

A tésztát bambuszrostliszttel megszórt felületen átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastag téglalapra kinyújtjuk. Három darab egyforma téglalapra vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk a túró töltelékből és a tészta sarkait középre hajtogatjuk, majd összenyomjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Egy szilikonos ecset segítségével lekenjük tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porrá őrölt eritrittel. Gyümölcsökkel, virágporral és szárított tőzegáfonyával tálaljuk.

Tápérték 1 adagban ( 3 darab batyu) ( feltétek nélkül)

kcal: 161.5

fehérje: 24.32 g

szénhidrát:  7.15 g

zsír:  2.92 g

 

Másodjára túróval és barackkal töltöttem, és nem batyu, hanem táskák készültek belőle.

Write a comment