Érdekes, hogy grillezve, töltve stb. egyáltalán nem szeretem a cukkinit. Azonban aki követi a blogom, az tudja, hogy ha édes ètelről van szó, lassan már minden cukkinivel készül. Anyukám kertjében termett sárga cukkini, amiből én is kaptam. Gondoltam kipróbálom valami olyan ételben, ahol jobban érződik a cukkini íz. Isteni finom lett, ráadásul paleo, gluténmentes, szénhidrát csökkentett étrendbe is beilleszthető.
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 200 g cukkini
- 1 tojás
- 50 g Szafi Reform sütőliszt
- fokhagymapor
- bazsalikom
- oreganó
- himalájai só
- 20 g szárított paradicsom
- kevés kókuszolaj/olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A fűszereket ízlés szerint adjuk hozzá. A szárított paradicsomot felaprítjuk, és hozzá keverjük. Egy serpenyőt kikenünk egy szilikonos ecset segítségével kókuszolajjal vagy olívaolajjal, majd közepes hőfokokon kb. egy evőkanálnyi masszából tócsnikat sütünk. Megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is.