A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 100 g cukkinipüré
  • 5 g vaníliás fehérjepor ( Biotech Iso Whey Zero fehérjét használtam)
  • 7 g chia mag  ( chia magot az Ataisz webáruházból szereztem be)
  • 50 ml cukormentes mandulatej ( chia mag beáztatásához) ( vagy más növényi tej)
  • 1 teáskanál vaníliás eritrit
  • fél őszibarack
  • 100 ml cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)

Hozzávalók a tetejére:

  • 1 sárgabarack
  • 20 g málna
  • ribizli
  • virágpor
  • kendermag
  • áfonya
  • szárított tőzegáfonya
  • Waldenfarm eper öntet
  • 1 db Gullon oreo keksz
  • cukormentes tejszínhab ( elhagyható)

Elkészítés:

Először elkészítjük a cukkinipürét. A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, majd aprító gépben teljesen pürésítjük. A chia magot az 50 ml mandulatejbe beáztatjuk, és belekeverjük a vaníliás eritritet majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. A barackot megpucoljuk, felkockázzuk és a 100 ml mandulatejjel összeturmixoljuk. A cukkinipürét, a barackturmixot egy lábasba fel tesszük főni. Hozzáadjuk a fehérjeport, majd a chia pudingot is. Pár percig főzzük közepes lángon, majd müzlis tálba töltjük. A tetejét apróra vágott gyümölcsökkel, tőzegáfonyával eper öntettel díszítjük. A közepére került egy oreo keksz, a szélére pedig kevés tejszínhabot nyomtam.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 238.68

fehérje: 9.56 g

szénhidrát:  34.99 g

zsír:  8.26 g

Write a comment