Nincsenek termékek a kosárban.
Házi, reggel frissen sült pékáru, zsemle, kifli a legjobb dolog! A tetejét cheddar sajttal és szezámmaggal dobtam fel. Minden reggel más került mellé, különféle sajtok, saláta, sonkák, és tojás többféle módon elkészítve. A blogomon rengeteg kenyérféle található. Az eredeti recept Szafi oldalán, IDE kattintva elérhető.
Hozzávalók:
- 80 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
- 35 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
- csipet Szafi Fitt szódabikarbóna
- 3 g Szafi Fitt himalaya só
- 10 g almaecet
- 125 g cukormentes mandulaital
- 50 g víz
- + 6 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
- tojás a lekenéshez
- reszelt cheddar sajt a tetejére
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig.Ezután, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk ki 2 cm vastag téglalapra. Nekem nincs bagel kiszúróm, így egy nagy pogácsa szaggatót használtam. A kiszaggatott kör lapokat nyújtófával még nagyítottam. A közepét kör alakú linzer szaggatóval szúrtam ki. A tetejét megkenjük tojással vagy kókuszolajjal. Én még megszórtam reszelt chedar sajttal és szezámmaggal.Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük.Rácson hűtsük ki. Ebből nekem 6 darab bagel készült.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 62.13
fehérje: 2.02 g
szénhidrát: 8.8 g
zsír: 1.49 g