Házi, reggel frissen sült pékáru, zsemle, kifli a legjobb dolog! A tetejét cheddar sajttal és szezámmaggal dobtam fel. Minden reggel más került mellé, különféle sajtok, saláta, sonkák, és tojás többféle módon elkészítve. A blogomon rengeteg kenyérféle található. Az eredeti recept Szafi oldalán, IDE kattintva elérhető.

Hozzávalók:

  • 80 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék 
  • 35 g Szafi Reform  szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
  • csipet Szafi Fitt szódabikarbóna 
  • 3 g Szafi Fitt himalaya só 
  • 10 g almaecet 
  • 125 g cukormentes mandulaital 
  • 50 g víz
  • + 6 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
  • tojás a lekenéshez 
  • reszelt cheddar sajt a tetejére
  • szezámmag a tetejére

Elkészítés:

Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig.Ezután, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk ki 2 cm vastag téglalapra. Nekem nincs bagel kiszúróm, így egy nagy pogácsa szaggatót használtam. A kiszaggatott kör lapokat nyújtófával még nagyítottam. A közepét kör alakú linzer szaggatóval szúrtam ki. A tetejét megkenjük tojással vagy kókuszolajjal. Én még megszórtam reszelt chedar sajttal és szezámmaggal.Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük.Rácson hűtsük ki. Ebből nekem 6 darab bagel készült.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 62.13

fehérje: 2.02 g

szénhidrát: 8.8 g

zsír: 1.49 g

Write a comment