Többféle terméket kipróbáltam a Paleolit Éléskamra lisztjei közül. Mindig kicsit szkeptikusan álltam hozzá, talán azért mert nem folytatok paleo diétát, de rengeteg receptem beilleszthető a paleo étrendbe. A lisztek mindig megleptek, és abszolút pozitív értelemben. Sokkal többet kaptam, mint amit vártam tőlük minden alkalommal. Az eddigi recepteket IDE kattintva megtaláljátok.
Szerintem sokaknak ismerős, ha vasárnap akkor rántott hús. Így hétvégén, bár nem sertéshúst, de rántott csirkemellet készítettem a Paleolit Éléskamra ropogós panírmorzsájával. Egy kicsit megbolondítottam parmezán sajttal, illetve sütőben sütöttem, nem olajban. Annak ellenére, hogy sütőben sült,( tehát sose lesz olyan ropogós mintha olajban sütöttem volna, így is igazán ropogós lett.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 340 g csirkemell ( 6 kisebb szelet)
- himalájai só
- színes bors
- 50 g bambuszrostliszt
- 15 g tojás
- 50 g tojásfehérjelé
- 50 g Paleolit Éléskamra ropogós panírmorzsa
- 30 g parmezán
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Előkészülünk a panírozáshoz. Egy mélytányérba öntjük a bambuszrostlisztet. Egy másikba a tojást és a tojásfehérjét felverjük. A harmadikba elkeverjük a panírt és a parmezánt. ( Én olyan sajtot vettem, ami nagyobb darabokban volt, így a panírral együtt kávédarálóban daráltam egyneművé.) Mindegyik hús szeletet megforgattam a lisztben, utána a tojásban végül a parmezános panírban. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy ecset segítségével megkenjük kókuszolajjal és ráhelyezzük a hús szeleteket. Előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Félidőben megforgatjuk őket. Én most salátával tálaltam.
Tápérték 1 adagban (köret nélkül):
kcal: 220.05
fehérje: 35.16 g
szénhidrát: 8.37 g
zsír: 4.56 g