Hozzávalók ( 10 mini palacsintához, 1 adaghoz):
- 100 g zsírszegény túró
- 20 g zabliszt ( zabpehely darálva) (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
- 10 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ( zabliszttel helyettesíthető, de úgy változik a tápérték)
- 5 g Biotech Usa Iso Whey Zero cookies and cream fehérjepor ( vagy más fehérjepor)
- fél csomag sütőpor
- fél tojás
- 30 g tojásfehérjelé
- 50 g cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint vaníliás eritrit
- kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a feltéthez:
- 10 g Szafi Reform vaníliás pudingpor
- 50 ml cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
- 50 m víz
- 30 g tojásfehérjelé
- ízlés szerint eritrit
- 50 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
- virágpor
- szárított tőzegáfonya
- Waldenfarm eper öntet
Elkészítés:
Minden hozzávalót csomómentesre összekeverünk. Pihentetjük 10 percig a tésztát. Kókuszolajjal kikent palacsinta sütőben mini palacsintákat sütünk közepes hőfokon. Mindkét oldalát megsütjük. Egymásra pakoljuk. Egy lábasban a pudingport a növényi tejjel és vízzel addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tojásfehérjét felverjük, majd mikor már szinte teljesen kemény a hab, az eritritet hozzá adjuk, és teljesen kemény habbá verjük. Amikor a puding langyosra hűlt, belekeverjük a habot, és leöntjük vele a palacsinta tornyot. A gyümölcsökkel, virágporral, szárított tőzegáfonyával díszítjük. ( Természetesen bármi kerülhet a tetejére, csak a fantázia és a diéta szab határt)
Tápérték 1 adagban ( csak a palacsintákban)
kcal: 254.3
fehérje: 25.85 g
szénhidrát: 17.65 g
zsír: 5.25 g