Nincsenek termékek a kosárban.
Ezek a receptek általában úgy születnek, hogy sokszor ( bár igyekszem kontrollálni magam) úgy vásárolok, hogy bemegyek a boltba, telepakolom a kosarat, mondván, hogy majd lesz belőle valami. Így került a hűtőmbe egy rakás sárgarépa. Viszont ilyenkor valahogy mindent ennék, csak azt nem ami otthon van. Valami répatorta jellegű sütit szerettem volna, de répás kuglóf már készült, és húsvét sincs, így jött ez a kenyér formában kisütött kakaós répás nem tudom megmondani micsoda. De nagyon finom lett, és Anyukám hozott nekem házi, általa készített cukormentes szilvalekvárt, így egy bögre forró csokival igazán melengető őszi reggelit varázsoltam belőle.
Hozzávalók:
- 330 g reszelt sárgarépa
- 50 g zabliszt
- 50 g Dia wellness 50% lisztkeverék
- 40 g Szafi Fitt süteményliszt
- 60 g eritrit
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk Szafi Fitt paleo mézes sütemény keverék
- 20 g Szafi Fitt zsírszegény kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 2 dl mandulatej
- 1 tojás
- rumaroma
Hozzávalók a tetejére: (opcionális)
- porrá őrölt eritrit
- cukormentes szilvalekvár
Elkészítés:
Külön edénybe keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat. A folyékonyhoz adjuk hozzá a vékonyra reszelt sárgarépát sárgarépát. A folyékony hozzávalókhoz keverjük hozzá apránként az elkevert száraz hozzávalókat. Az egészet keverjük csomómentesre, én öntsük kenyérformába, vagy püspökkenyér formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük, ha kihűlt szórjuk meg porrá őrölt eritritttel, és szeletelhetjük. Én házi cukormentes szilvalekvárral kentem meg a szeleteket.
Tápérték: ( 1 szeletben, 10 szeletre vágva, lekvár nélkül)
kcal: 79.94 g
fehérje: 4.02 g
szénhidrát: 10.63 g
zsír: 1.99 g