Reggelire gluténmentes, szénhidrát csökkentett  cheddar sajtos bagel készült, aminek a receptjét IDE kattintva megtaláljátok. Mellé csirkemell sonkát serpenyőben lepirítottam, valamint került mellé fekete erdei sonka, cheddar sajt, light pannónia sajt, és fetás gombás saláta. A bolti kenyérkencéket nem igazán szeretem, így gyorsan kreáltam magamnak, ami hűtőben napokig eláll.

Hozzávalók:

  • 200 g csirkemellfilé
  • 100 g Linessa light sajtkrém (Aldi)
  • himalájai só
  • szárított petrezselyem
  • bazsalikom, oregánó, fokhagymapor

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk, aprítógépbe tesszük, és apróra daráljuk. Egy serpenyőben vagy lábasban kevés vízzel puhára pároljuk, közben hozzáadjuk a fűszereket. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a sajtkrémet. Ha nem elég krémes ezután még vissza rakjuk az aprítóba. Ízlés szerint utólag még fűszerezzük. Tökéletes csirkés szendvicskrém készült belőle a reggeli friss pékáruhoz.

Tápérték a szendvicskrémben (az egész adagban)

kcal: 285

fehérje: 60 g

szénhidrát: 5 g

zsír: 2 g

Write a comment