Igazi ráérős hétvégi reggeli kerekedett. A mennyiség megtévesztő, az egész két főre készült. A tojáslepény összesen egy tojásból és tojásfehérjéből készült. A bagettnek körülbelül a fele van a képen, és azt se ettük meg mindet. A sajtokat pedig felszeleteltem, tehát összesen két szelet light gouda sajt van a képen.  A képen látható:

  • paleo, gluténmentes szafireform bagettből szeletek ( aminek a receptje lenn olvasható)
  • csirkemell sonka
  • füstölt mozzarella (nem paleo)
  • light Gouda sajt (nem paleo)
  • tojásrántotta fekete erdei sonkával, spenóttal, cheddar sajttal Recept ITT!  ( A képen látható egész adag egy tojással és 160 g tojásfehérjével készült)
  • saláta gombával, uborkával, sörélesztő pehellyel
  • zöld tea

Hozzávalók egy nagy bagetthez: 

Az eredeti recept Szafi oldalán IDE kattintva megtalálható.

  • 100 g Szafi Reform nyújtható keltészta helyettesítő sós lisztkeverék 
  • 1 db egész tojás
  • 4 db tojásfehérje
  • tökmag a tetejére
  • szezámmag a tetejére
  • kevés tojás a lekenéshez

Elkészítés:

Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük. Ezután nedves kézzel formázzunk belőle egy nagy bagettet. Éles késsel vágjuk be a tetejét, szórjuk meg tökmaggal és szezámmaggal. Előmelegített 175 fokos, légkeveréses sütőben 10 percig, majd alsó-felső funkción további 20 percig süssük.

Tápérték az egész adag bagettben:

kcal: 470

fehérje: 34 g

szénhidrát: 44 g

zsír: 11 g

Write a comment