Néha kedvet kapok, és napokig zabkását eszek. Igazából megunhatatlan, mert csak a fantázia szab határt, hogyan variálod. A tetején gluténmentes oreo keksz, és szezonális gyümölcsök is vannak. További zabkása recepteket IDE kattintva találtok.
Hozzávalók 1 adaghoz:
20 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
10 g fehérjepor ( Biotech Usa Iso Whey Zero cookies and cream ízű használtam)
1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
1 dl víz
1 teáskanál útifűmaghéj
1 teáskanál vaníliás eritrit
Hozzávalók a tetejére:
1/3 körte
10 g málna
1 darab cukormentes Gullon oreo keksz ( gluténérzékenyek bármilyen gluténmentes keksz)
1 teáskanál cukormentes almapüré ( Aldiban veszem)
10 g mogyoró
szárított tőzegáfonya
virágpor
Elkészítés:
A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték az egész adagban:
kcal: 311
fehérje: 16 g
szénhidrát: 34 g
zsír: 11 g
Ez a zabkása ugyanúgy készült mint a fent leírt, azonban ebbe került 30 g cukkinipüré. Illetve alma is van a tetején.