Nincs időd főzni a hétköznapokon? Ez a csirkecomb a kínai fűszerezésnek köszönhetően nem lesz unalmas, és 20 percnél több előkészületet nem vesz igénybe. Napokra meg tudja oldani a hétköznapi ebéd problémát. További csirkecomb recepteket IDE kattintva találtok.

Hozzávalók:

  • 500 g felső csirkecomb
  • himalája só
  • színes bors
  • 1 teáskanál kínai öt fűszer
  • 2 evőkanál szójaszósz

Hozzávalók az édesburgonyához:

  • 1 kisebb édesburgonya
  • só, színes bors, kakukkfű, rozmaring, oregano, bazsalikom, szerecsendió, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom. Két evőkanál szójaszószt összekeverünk egy teáskanál kínai öt-fűszerrel. ( vagy ízlés szerint tegyünk hozzá).  A csirkecombokat helyezzük egy hőálló tálba, és egy szilikonos ecset segítségével kenjük le a combokat a szósszal. Egy alufóliával takarjuk le, és pár órára, vagy egy egész éjszakára tegyük hűtőbe. Majd fóliával letakarva előmelegített sütőben süssük 170-180 fokon 40 percig, majd grill fokozaton, ekkor már fólia nélkül 10 percig.

Az édesburgonyát megpucolom, ízlés szerint kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórjuk a fűszerekkel, és 180  fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

img_8688

img_8687

Write a comment