Végre beszereztem egy gofri sütőt, és olyat amit már rég szerettem volna, szív alakút. Így most az édes gofri kísérlet után jön a sós. Kicsit szkeptikusan, de kitaláltam egy olyat, hogy kenyér lisztkeverékből fogok gofrit sütni. Az eredmény isteni lett, és nem bántam meg, hogy eltértem az eredeti felhasználási javaslattól. A gofrihoz a Paleolit Éléskamra szénhidrát szegény puha kenyér lisztkeverékét használtam.
Hozzávalók 2 gofrihoz:
- 1 tojás
- 10 ml frissen facsart citromlé
- 60 ml víz
- 5 g kókuszolaj
- 40 g Paleolit Éléskamra szénhidrát szegény puha kenyér lisztkeverék( a lisztet ide kattintva tudjátok beszerezni)
- 20 g reszelt parmezán sajt
- kevés kókuszolaj a sütő kikenéséhez
Hozzávalók a tetejére: ( opcionális )
- bébispenót
- parmezán sajt
- tükörtojás
- natúr joghurt ( paleo diéta esetén totu krém)
- fokhagymapor
- himalájai só
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat keverjük simára, majd adjuk hozzá a lisztet és a reszelt parmezánt. Hagyjuk állni 10 percet. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével vékonyan kenjük ki kókuszolajjal. Ha előmelegedett a sütő, a massza felét adagoljuk bele és süssük készre.
( Nekem szív alakú gofri sütőm van, tehát ebből lett két nagy adag)
A gofri alatt egy adag pirított gombás, uborkás jégsaláta található. Erre helyeztem a megsült gofrit. A natúr joghurtot vagy a totut kikeverem ízlés szerint egy kevés sóval ès fokhagymaporral. Ezzel megkenem a gofri tetejét. Erre helyezem a tükörtojást, megszórom spenóttal és egy kevés reszelt parmezán sajttal.
Tápérték egy adag gofriban( feltét nélkül)
kcal: 167
fehérje: 10,9 g
szénhidrát:5,98 g
zsír:10,36 g