Kipróbáltam Szafi új termékét, a poralapot tejszínes sajtos csirkemellhez. Egy tepsis ételt készítettem belőle, brokkolival és laskagombával. Amihez szokás szerint egy nagy adag salátát tálaltam, a megfelelő rostbevitel érdekében, és mert imádom. Az ilyen ételek elkészítése körülbelül 20 perc, és nagyon jól dobozolható, vagy aki több főre főz, akkor az egész családnak meg van oldva az étkezés.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 360 g csirkemell
  • himalájai só
  • fokhagymapor
  • rozmaring, kakukkfű, bazsalikom
  • 450 g brokkoli
  • 300 g laskagomba
  • 265 ml rizstejszín ( paleo diéta esetén kókusztejszín, cocomas)
  • 40 g Szafi reform poralap tejszínes sajtos csirkemellhez
  • 100 g light trappista sajt ( paleo diéta esetén hagyjuk el)

Elkészítés:

Egy lábasba elteszünk vizet forralni egy csipet sóval. Belerakjuk a brokkolit és puhára főzzük közepes hőfokon. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és fűszerezzük. Én wokban, zsiradék nélkül készítettem. A wokot felforrósítottam és fehéredésig pirítottam benne a csirkemellet. Hozzáadtam a gombát, és a puhára főtt brokkolit. A tejszínben elkevertem a poralapot, és a csirkéhez adtam. Közepes hőfokon 10 percig főztem, majd egy hőálló tálba öntöttem az egészet. A tetejét reszelt sajttal szórtam meg. Előmelegített sütőben 180 fokon 20- 25 percig sütöttem.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 309

fehérje: 36 g

szénhidrát: 19 g

zsír: 10 g