Amikor több napra kell gyorsan ebédet készítenem akkor a csirkecomb sült zöldségekkel mindig beválik. Most készült még melle parmezános kelbimbó, amit a Mentes konyha aktuális számában láttam.

Hozzávalók a csirkecombhoz:

  • 700 g csirkecomb ( felsőcombot használtam)
  • himalájai só
  • fokhagymapor
  • Szafi Reform sültcsirke fűszersó

Hozzávalók a sült petrezselyemhez:

  • 260 g petrezselyem gyökér ( kb. 3 darab)
  • Szafi Reform sült burgonya fűszersó

Hozzávalók a parmezános kelbimbóhoz:

  •  500 g kelbimbó
  • 30 g zabkorpa (paleo vagy gluténmentes diéta esetén hagyjuk el, vagy helyettesítsük például paleo zsemlemorzsával)
  • 30 g reszelt parmezán
  • vegán zöldfűszersó
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat befűszerezzük, és hőálló tálba helyezzük. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 60 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon 10 percig grillezzük, hogy a teteje megpiruljon. A petrezselymet megpucoljuk, hasábokra vágjuk és befűszerezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A kelbimbót összekeverjük a zabkorpával, a reszelt parmezánnal, a zöld fűszersóval és az olíva olajjal. Alaposan összerázzuk egy magas falu tálban vagy egy zacskóban. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.

Write a comment