Hozzávalók:

– 50 g zabpehely

– mandulatej ( nálam a cukormentes változat)

– fahéj ízlés szerint

– eritrit ízlés szerint

– dió

– fél zöldalma

Elkészítés:

Teflonos lábasba beleöntöm a zabpelyhet, és kicsit felmelegítem, Felöntöm tejjel, hogy ellepje, és kicsit híg állaga legyen, mert a zab felfogja szívni a tejet. Ezután folyamatos kevergetés mellett addig főzöm , amíg fel nem forr. Ezután müzlis tálba öntöm, és ha kicsit kihűlt hozzáadom az eritritet, vagy egyéb édesítőt. Nálam ez 2 teáskanál szokott lenni. Fahéjat keverek hozzá, és egy fél reszelt zöldalmát. A tetejét tört dióval és pár szelet almával díszítem.

image-1_2.jpg

 

 

 

 

 

Write a comment