Hozzávalók a tésztához:

– 25 dkg zabpehelyliszt

– 1 db tojás

– 1 dl víz

Hozzávalók a töltelékhez:

– túró ( vagy totu)

– 1 tojás

– ízlés szerint édesítő ( nálam eritrit)

– reszelt citromhéj

– 1 cs.xilites vanlíás cukor

– pár csepp vaníilia aroma

Hozzávalók a morzsához:

– zabkorpa

– őrölt mandula

– eritrit

– 1 evőkanál kókuszolaj

Hozzávalók öntethez:

– totu krém ( vagy tejföl)

– eritrit

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Derelye szaggatóval kiszaggatjuk, és egy kávéskanál túró tölteléket teszünk a közepébe, és összenyomjuk. Sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg fel jönnek a víz tetejére. A zabkorpát a darált mandulával serpenyőben kevés kókuszolajon megpirítjuk, ha kihűlt ízlés szerint édesítővel ízesítjük. Megforgatjuk a morzsában, és leöntjük az ízesített öntettel.

image2_4_1.JPG

Write a comment