Egy kellemes napos tavaszi reggelt egy ilyen reggelivel tudok elképzelni, kényelmesen az erkélyen elfogyasztva, miközben élvezzük a napsütést. Akik régóta követnek, azok tudják, hogy egy jó naphoz nekem elengedhetetlen a nyugalomban elfogyasztott finom reggeli. Ez pont ilyen. Paleo briós receptet ITT találtok!
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók:
- 180 g Dia wellness sütőliszt ( Dia-Wellness liszt ITT)
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej) (mandulatej ITT)
- 2 evőkanál kókuszolaj ( kókuszolaj ITT)
- 1 tojás
- 10 g porélesztő ( élesztő ITT)
- 1 tk. eritrit (eritrit ITT)
- csipet só (himalája só ITT)
- egy vaníliarúd kikapart belseje ( fűszernövények ITT)
- 1 evőkanál vaníliás eritrit (eritrit ITT)
- 1 evőkanál eritrit (eritrit ITT)
- 1 tojássárgája a lekenéshez,
- kevés eritrit a szóráshoz (eritrit ITT)
- 2 evőkanál kókuszolaj a lekenéshez ( kókuszolaj ITT)
Elkészítés:
A mandulatejet megmelegítjük, annyira, hogy ne legyen forró, de a langyosnál melegebb legyen. Beletesszük az 1 tk. eritritet, és a szárított élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. Ez kb. 15 perc. Persze nem azt a hatást kell várni, mint a tehéntej cukor verziónál, de apró buborékozások megjelenik a tetején, ha ügyesek vagyunk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és tésztát dagasztunk. Meleg helyen, letakarva min. fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 6 felé osztjuk, és kb 20 cm rudakat sodrunk belőle. Ezután csiga alakban feltekerjük, és a szilikonos muffin formákba tesszük. Ahol a tészta összeér lekenjük kókuszolajjal. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk eritrittel. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Az eredeti receptet ITT találtam