Most készítettem először Rákóczi túróst, de annak se tudom az idejét mikor ettem utoljára. Valahogy mindig kimaradt. Féltem tőle, mivel nagyon könnyű ezt a sütit elrontani.  A recept Lajos Mari receptje alapján készült, és Moha Konyha oldalán találtam, meg, hogy hogyan kell villany sütőben tökéletesre sütni.

Mivel ezt a sütit vendégségbe vittem, igyekeztem úgy elkészíteni, hogy senki ne érezze a különbséget, de az elveimet továbbra is követve, ne legyen tömény cukor, így természetesen édesítővel készült, és természetesen szénhidrát csökkentett lisztet használtam. Ezeknek az elveknek megfelelően alakítottam a receptet. Azonban diétásnak még így se mondanám, viszont aki nincs szigorú diétán, annak ünnepi alkalomkor beleférhet egy – két szelet. 🙂

 


Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.

 

Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.

 

 

 

img_2149.JPG

 

Hozzávalók a tésztához: (38*24 cm-es tepsihez)

  • 120 g Dia-wellness lisztkeverék 50%
  • 120 g Dia Wellness sütőliszt
  • 120 g teavaj
  • 60 g eritrit
  • 1 db tojássárgája
  • 100 g 12%-os tejföl
  • 1 csomag sütőpor 

 

Hozzávalók a túró töltelékhez:

  • 750 g zsírszegény túró
  • 100 g eritrit
  • 3 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • vaníliaaroma
  • 20 g zabkorpa

 

Hozzávalók a habrácshoz:

 

 

img_2148.JPG

 

Elkészítés:

 

A lisztet tálba szórom, hozzáadom a sütőport és az eritritet is elkeverem benne.

Majd a hideg vajat kockákra vágom belemorzsolom a lisztbe. Hozzáadom a tojássárgáját és a tejfölt, és omlós tésztát gyúrok belőle.

Ezután alufóliába csomagolom, és beteszem a hűtőbe 30 percre.

Eközben elkészítem a túrós tölteléket. A túrót villával áttöröm, hozzáadom az eritritet, a 3 tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát.

A 3 tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatos mozdulatokkal a túróhoz keverem.

A tésztát kiveszem a hűtőből, kinyújtom akkorára mint a tepsi, és beleillesztem. Villával megszurkálom, és 10 percig elősütöm 180 fokon a legalsó sínen. Ha kész megszórom a zabkorpával, és rásimítom a túró tölteléket, úgy, hogy mindenhol egyenletes legyen.

Visszateszem a sütőbe alul felül sütési funkción, 180 fokon, 25 percig sütöm, de egy ráccsal feljebb. 

Amíg sül, elkészítem a habrácsot.3 db tojásfehérjét kemény habbá verek, majd beleteszem az eritritet, és tovább verem habverővel. Habzsákba töltöm, és csillag kinyomót használva a  túrókrém tetejét berácsozom.

Ezután ismét visszateszem sülni 120 fokon, ugyanazon a rácson, mint ahol túrókrémmel együtt sütöttem ( alulról a második sín) 10 percig sütöm.

Ha kész, a habrács közeibe lekvárt teszek. Nekem nagyok voltak a rács közök, így teáskanállal igazgattam bele a lekvárt, de azt is lehet habzsákból rányomni.

Megvártam amíg kihűlt, és vizes késsel felszeleteltem.

 

1 adag (123 g) tápértéke: (15 szelettel számolva)

kcal: 196.02 g
fehérje: 13.51 g
szénhidrát: 13.19 g
zsír: 9.63 g

img_2146.JPG

 

 

img_2147.JPG

 

 

Write a comment