Az a megtiszteltetés ért, hogy tesztelhetem a a Paleolit Éléskamra Keltes Élmény lisztkeveréket. Aki régóta követi a blogom, az tudja,hogy ez nem egy paleo gasztroblog, azonban rengeteg olyan recept található, ami beilleszthető paleo étrendbe. A liszt kellemes csalódás volt, a reggeli isteni finom volt, könnyű elkészíteni, nem igényel semmi extra hozzávalót, jól kezelhető, nyújtható, formázható volt. Alig várom, hogy újabb recepteken kísérletezzek vele. Mivel közeleg a húsvét, és itt a medvehagyma szezon, medvehagymával, spenóttal, újhagymával dobtam fel a fonatokat, amit egy nagy adag salátával és light vajkrémmel (paleo diétázók hagyják el) ettem.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 4 fonathoz:

  • 150 g Paleolit Éléskamra keltes élmény lisztkeverék 
  • 2 darab tojás
  • 1 tojássárgája
  • 45 ml hideg víz
  • 15 ml frissen facsart citromlé
  • 20 g kókuszolaj
  • 10 g újhagyma
  • 10 g bébispenót
  • 10 g medvehagyma
  • bambuszrostliszt a nyújtáshoz
  • kevés felvert a tojás a lekenéshez

Elkészítés:

A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet. Az újhagymát, bébispenótot, medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk, és belekeverjük a tésztába. A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben 15 percig pihentetjük. Ezután 8 darabra osztjuk a tésztát, és hengereket formázunk belőle. Kettesével összefonjuk őket, majd szilikonos ecset segítségével lekenjük tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Reggelire fogyasztottam light vajkrémmel, és egy nagy adag salátával. A saláta receptjét ITT megtaláljátok! ( A saláta nem paleo)

Tápérték 1 darabban:

 kcal: 212.21

fehérje: 7 g

szénhidrát: 22.61 g

zsír: 10.43 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment