A recept Szafi perec receptje, amiből én sós mázas kifliket készítettem korábban. Ennek a receptjét IDE kattintva megtaláljátok. Most az évszaknak megfelelően egy kis medvehagymával dobtam fel, és sajtkrémet kentem közé. Isteni reggeli lett belőle egy nagy adag salátával és tojással.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 40 g Szafi Fitt nyújtható sós lisztkeverék
- 40 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt
- 12 g bambuszrost liszt
- 2 g só
- 1 g szódabikarbóna
- 1 tojás
- 200 ml kókusztej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 g medvehagyma
- 200 g linessa light krémsajt ( Aldiban vettem)
Hozzávalók a tetejére:
- kevés tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük és alaposan összedolgozzuk. Ezután 10 percig pihentetjük a tésztát. Bambuszrostliszttel megszórt felületen átgyúrjuk, és két egyforma kör alakúra kinyújtjuk. Az egyik körnek a tetejét megkenjük a sajtkrémmel, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott kör alakú tésztánkat. 8 cikkre osztjuk, és mindegyiket a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük. Szilikonos ecset segítségével tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőben alsó-felső programon 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 25 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 57.52
fehérje: 4.12 g
szénhidrát: 3.93 g
zsír: 2.49 g