Nincsenek termékek a kosárban.
Imádom a pogácsát, így mindig próbálok újabb és újabb fajtákat készíteni. Van itt már tepertős pogácsa, túrós zablisztes, paleo pogácsa, sajtos hajtogatott pogácsa, totu pogácsa is. Ez a pogácsa, egy kelt réteges túrós pogi lett.Ez a recept nagyon megtetszett, egyrészt mert a rétegek miatt igazán látványos, sós finomság, amit úgy értünk el, hogy nem kell órákon keresztül a kelesztés- hajtogatás műveletet ismételni. Az eredeti receptet Az otthon ízei blogon találtam, ez volt a kiinduló alapja a receptnek.
Így a húsvét közeledtével igazán jó vendégváró falat lehet.
Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.
Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.
Hozzávalók:
- 400 g Dia Wellness CH csökkentett liszt
- 70 g kókuszolaj
- 150 g zsírszegény natúr joghurt
- 1 dl cukormentes mandulatej
- 1 teáskanál eritrit
- 10 g élesztő
- 1 evőkanál só
Hozzávalók a túrós krémhez:
- 1 tojás
- 250 g zsírszegény túró
- 3 evőkanál zsírszegény natúrjoghurt
- 3 ek kókuszolaj
- 1 tk. só
Tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag
Elkészítés:
A langyos, de nem forró mandulatejben elkeverjük az egy teáskanál eritritet, és beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk egy kis tálkában. Mivel az élesztő nálam most szárított élesztő, és mandulatejet használok hozzá, valamint édesítőt ( nem pedig sima cukrot) nem fog olyan szépen feljönni. De kicsit megdagad, buborékok lesznek a tetején. Ez eltarthat 10-15 percig. A tészta többi hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt, ha felfutott. Kézzel lágy tésztát dagasztunk, majd egy órát letakarva meleg helyen pihentetjük. A túrót a tojással, joghurttal, kókuszolajjal és a sóval kikeverjük.A tésztát 5 részre osztjuk, és tányér nagyságura kinyújtjuk mindegyiket. Mindegyik tetejét megkenjük a túrós krémmel, és egymásra tesszük a lapokat.. A legfelső tésztalap tetejét nem kell megkenni. Ezután kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal. Éles késsel felkockázzuk. Szilikonos zsírpapírra tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük
Tápérték:( 100 gramm)
kcal: 244.13
fehérje: 14.25
szénhidrát: 13.93
zsír: 11.81
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: