Hozzávalók a tésztához (1 rúdhoz):

– 20 dkg Dia-wellness sütőliszt ( Dia-Wellness liszt ITT)

– 10 dkg kókuszolaj   ( kókuszolaj ITT)

– 1 tojás

– fél cs. sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT)

– fél pohár 0,1%-os natúr joghurt

– eritrit ízlés szerint ( nálam kb 2 evőkanál)  (eritrit ITT)

– csipet só (himalája só ITT)

Hozzávalók meggyes töltelékhez:

– 400 g magozott meggy

– 50 g eritrit  (eritrit ITT)

– 1 tk. fahéj (őrölt fahéj ITT)

– 2 ek zabkorpa ( zabkorpa ITT)

Hozzávalók almás töltelékhez:

– 400 g reszelt alma

– 50 g eritrit  (eritrit ITT)

– 1 ek. fahéj (őrölt fahéj ITT)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és tegyük egy éjszakára hűtőbe, de elég neki egy óra is. A képen látható módon töltsük meg, Egyenként kinyújtom a tésztát, a keskenyebb részét gondolatban 3 részre osztom, és a két szélső részt derelye- vagy pizzavágóval 2 cm-ként bevagdalom. A simán maradt közepén egyenletesen eloszlatom a tölteléket, és a bevagdalt széleket keresztbe, egymásba hajtogatom. Célszerű először a két végét ráhajtani, hogy ne folyjon ki a töltelék és utána két oldalról a széleket Mindkét tölteléket nyomkodjuk ki, mielőtt megtöltjük. A meggye tölteléknél 1-2 evőkanál zabkorpát keverjünk a töltelékhez, és a töltelék alá is érdemes tenni, hogy ne ázzon át a tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percet.

 

Tápérték 100 g meggyes rétesben:

kcal:228.56

fehérje: 6.43 g

szénhidrát: 20.24 g

zsír: 13.68 g

Tápérték 100 g almás rétesben:

kcal: 228.55

fehérje: 6 g

szénhidrát: 20.51 g

zsír: 13.73 g

image-1_10.jpg

image-1_9.jpg

 

kigyo.jpg

image-1_11.jpg

3 Comments

Write a comment