Tavaly ősszel hoztam ezt a receptet, viszont akkor még nagyon kezdetleges volt a blog. Így gondoltam, ismét előveszem, kicsit javítok a leíráson, és megosztom Veletek. Az alma az egyik kedvenc őszi gyümölcsöm, és ez a forró , fahéjas, szerecsendiós ízesítésű leves még inkább az őszi hangulatot idézi bennem. szerintem a legjobb, a paplan alatt bekuporodva egy jó film társaságában megeszegetni. 🙂

Hozzávalók 4 adaghoz:

– 3 közepes piros alma

– víz

-5 dl cukormentes mandulatej ( mandulatej ITT)

– őrölt fahéj ízlés szerint ( őrölt fahéj ITT)

– eririt ( eritrit ITT)

– szerecsendió

– 2 tojássárgája

– 3 dkg nyílgyökérliszt ( nyílgyökérliszt ITT)

– vaníliaaroma vagy vaníliarúd kikapart magja ( vanília ITT)

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, és felöntjük vízzel, majd feltesszük főzni egy lábasba. Eközben befűszerezzük a fahéjjal, szerecsendióval, és ízlés szerint adunk hozzá eritritet. ( nálam kb. 3 evőkanál volt). Ha megfőtt benne az alma, a víz felét leöntjük róla, és felöntjük 4 dl cukormentes mandulatejjel, Ezután én még ízesítettem egy kis fahéjjal, és vaníliaaromával. A nyílgyökérlisztet ( valószínű sima keményítővel is működhet) a két tojás sárgáját és 1 dl mandulatejet összekeverjük, majd a felforrt alma leveshez öntjük, folyamatos kevergetés mellett. Pár perc alatt besűrűsödik, és kész is van. Fahéjjal megszórva, forrón tálaltam.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 157.26 g

fehérje: 2.37 g

szénhidrát: 28.79 g

zsír: 4.6 g

img_0304.JPG

 

Write a comment