Tavaly ősszel hoztam ezt a receptet, viszont akkor még nagyon kezdetleges volt a blog. Így gondoltam, ismét előveszem, kicsit javítok a leíráson, és megosztom Veletek. Az alma az egyik kedvenc őszi gyümölcsöm, és ez a forró , fahéjas, szerecsendiós ízesítésű leves még inkább az őszi hangulatot idézi bennem. szerintem a legjobb, a paplan alatt bekuporodva egy jó film társaságában megeszegetni. 🙂
Hozzávalók 4 adaghoz:
– 3 közepes piros alma
– víz
-5 dl cukormentes mandulatej
– őrölt fahéj ízlés szerint
– eririt
– szerecsendió
– 2 tojássárgája
– 3 dkg Szafi Reform nyílgyökérliszt
– vaníliaaroma vagy vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, és felöntjük vízzel, majd feltesszük főzni egy lábasba. Eközben befűszerezzük a fahéjjal, szerecsendióval, és ízlés szerint adunk hozzá eritritet. ( nálam kb. 3 evőkanál volt). Ha megfőtt benne az alma, a víz felét leöntjük róla, és felöntjük 4 dl cukormentes mandulatejjel, Ezután én még ízesítettem egy kis fahéjjal, és vaníliaaromával. A nyílgyökérlisztet ( valószínű sima keményítővel is működhet) a két tojás sárgáját és 1 dl mandulatejet összekeverjük, majd a felforrt alma leveshez öntjük, folyamatos kevergetés mellett. Pár perc alatt besűrűsödik, és kész is van. Fahéjjal megszórva, forrón tálaltam.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 157.26 g
fehérje: 2.37 g
szénhidrát: 28.79 g
zsír: 4.6 g