Barion Pixel

Tavaly ősszel hoztam ezt a receptet, viszont akkor még nagyon kezdetleges volt a blog. Így gondoltam, ismét előveszem, kicsit javítok a leíráson, és megosztom Veletek. Az alma az egyik kedvenc őszi gyümölcsöm, és ez a forró , fahéjas, szerecsendiós ízesítésű leves még inkább az őszi hangulatot idézi bennem. szerintem a legjobb, a paplan alatt bekuporodva egy jó film társaságában megeszegetni. 🙂

Hozzávalók 4 adaghoz:

– 3 közepes piros alma

– víz

-5 dl cukormentes mandulatej

– őrölt fahéj ízlés szerint

– eririt

– szerecsendió

– 2 tojássárgája

– 3 dkg Szafi Reform nyílgyökérliszt

– vaníliaaroma vagy vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, és felöntjük vízzel, majd feltesszük főzni egy lábasba. Eközben befűszerezzük a fahéjjal, szerecsendióval, és ízlés szerint adunk hozzá eritritet. ( nálam kb. 3 evőkanál volt). Ha megfőtt benne az alma, a víz felét leöntjük róla, és felöntjük 4 dl cukormentes mandulatejjel, Ezután én még ízesítettem egy kis fahéjjal, és vaníliaaromával. A nyílgyökérlisztet ( valószínű sima keményítővel is működhet) a két tojás sárgáját és 1 dl mandulatejet összekeverjük, majd a felforrt alma leveshez öntjük, folyamatos kevergetés mellett. Pár perc alatt besűrűsödik, és kész is van. Fahéjjal megszórva, forrón tálaltam.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 157.26 g

fehérje: 2.37 g

szénhidrát: 28.79 g

zsír: 4.6 g

img_0304.JPG

 

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...