Barion Pixel

Hozzávalók a kiflikhez:

 

– 100 g darált mandula

– 1 csipet só (himalája só ITT)

– 80 g por eritrit  (eritrit ITT)

– 20 g vaníliás eritrit  (eritrit ITT)

– 250 g Dia wellness sütőliszt  ( Dia-Wellness liszt ITT)

– 200 g kókuszolaj  ( kókuszolaj ITT)

Hozzávalók a forgatáshoz:

– 1 db vaníliarúd kikapart magja ( fűszernövények ITT)

– 10 dkg porrá őrölt eritrit  (eritrit ITT)

Elkészítés:

A lisztet, a vaníliás eritritet, az eritritet, a sót, a mandulát és a kókuszolajat elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és kifliszerűen megformázunk. A kifliket sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük.
A por eritritet a vaníliarúdból kikapart vaníliapéppel összekeverjük. A kiflit közvetlenül a sütés után levesszük a sütőpapírról és még forrón a cukorkeverékbe forgatjuk.

Tippek:

A vaníliapép akkor oszlik el legjobban, ha a cukorral együtt átszitáljuk. Természetesen készen kapható vaníliás cukrot is felhasználhatunk.

Tápérték 100 g-ban:

kcal:511.11

fehérje:14.54 g

szénhidrát:14.61 g

zsír:42.62 g

img_0854.JPG

img_0856.JPG

 

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...