Hozzávalók: ( 10 darabhoz)
- 15 dkg sütőtök
- 10 g élesztő
- 1 dl langyos tej
- 50 g por eritrit
- 1 cs. xilites vaníliás cukor
- 13 dkg Dia-Wellness sütőliszt
- 2 evőkanál natúr joghurt
- egy csipet só
- fél narancs reszelt héja
- 8 kocka cukormentes étcsokoládé
- egy lapos teáskanál gyömbér/ fahéj/ szerecsendió
Elkészítés:
A langyos tejbe egy teáskanál cukrot teszünk, és a porélesztőt felfuttatjuk benne. A lisztbe elkeverjük a sütőtököt,a natúr joghurtot az eritritet, a xilites vaníliás cukrot, a csipet sót, a narancshéjat, és a fűszereket. Majd hozzá öntjük a felfuttatott élesztőt is. Letakarva egy órát kelesztjük. Ezután szilikonos muffin formák aljába kanalazzuk a masszát, úgy, hogy félig legyen a tetejére egy kocka cukormentes étcsokit teszünk, majd rákanalazzuk a massza többi részét. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Fahéjas porrá őrölt eritrittel megszórjuk, és így tálaljuk.
Az eredeti recept az Ízes élet oldalán található.