Barion Pixel

Megvettem az idei ősz első sütőtökét. Szerencsére nem kellett messzire mennem, a szomszédban nyílt egy zöldséges, ahova ráadásul mindent hoznak amit szeretnék, ha szólok pár nappal előtte. Bár imádok piacra járni, és válogatni, nézelődni. Szerintem egyfajta hangulata van egy szép tavaszi hajnalon, mikor hétvégén ráér az ember. Ezzel jelenleg 2 probléma van: nincs tavasz, és nem érek rá 😀 Így hatalmas segítség ez a kis zöldséges, ráadásul nem kell előre mindenből feltankolnom, ráérek akkor kitalálni mit akarok készíteni, és csak átugrani a boltba. Na de vissza a sütőtökre. Tavaly sikerült vele megbarátkoznom, akkor a sütőtökös fánk volt a sláger nálam.

Legutóbb készítettem már cukkinis csavart kakaós csigákat nocarb lisztből, ez alapján készült ez a kakaós csiga, kicsit őszies kivitelben. Ami nem mellesleg, paleo, glutén, laktóz, cukormentes, és egy csiga 3,11 g !! szénhidrátot tartalmaz. Tehát aki szénhidrát szegény diétán van az is bátran eheti!

Hozzávalók:

  • 300 g sütőtökpüré
  • 75 ml langyos víz
  • 1 tojás
  • 10 g kókuszolaj
  • 30 g eritritol
  • 110 g Nocarb rost sütőmix
  • 5 g sütőpor
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 tk. mézes sütemény keverék
  • 10 g bambuszrostliszt a nyújtáshoz ( vagy nocarb rost sütőmix)

Hozzávalók a töltelékhez:

  • kevés kókuszolaj ( kb 1 teáskanál)
  • 2 ek. Szafi Fitt zsírszegény holland kakaópor
  • 2 ek. porrá őrölt eritrit
  • tojás a lekenéshez
  • por eritrit a szóráshoz a tetejére

Elkészítés:

A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.

A sütőtök pürét és a  tészta többi hozzávalóját mind összekeverjük, és csomómentes tésztává gyúrjuk. Hagyjuk pihenni 10 percig a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen nyújtsuk a tésztát körülbelül fél centiméter vastag téglalappá. Szilikonos ecset segítségével kenjük meg kókuszolajjal. A kakaóport a porrá őrölt eritrittel keverjük össze, és egyenletesen, úgy, hogy mindenhova jusson, szórjuk meg a tésztát. Én szitát használtam hozzá. Majd tekerjük fel mint a palacsintát, és egy éles késsel vágjunk 2 cm vastag csigákat. Nekem ebből a mennyiségből 16 darab kis csiga jött ki. A csigákat kicsit kilapítottam, megformáztam, a tetejüket egy kevés tojással lekentem. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem. Amikor kihűlt por eritrittel megszórtam a tetejét.

Tápérték 1 csigában:

 kcal: 26.59

fehérje: 0.99 g

szénhidrát: 3.11 g

zsír: 1.14 g

img_7094

img_7095

img_7093

img_7097

img_7096

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...