Barion Pixel

Szerdán meghívást kaptam a Fem3 cafe műsorába. Karácsonyi diétás almás pite muffint készítettem. A videót ITT visszanézhetitek! A pontos recepetet és a leírást pedig leírtam ide.

15327450_10210263389676907_4494218276859110278_n

 

Hozzávalók a tésztához: ( 12 darab muffinhoz)

  • 200 g Dia Wellness CH mínusz lisztkeverék ( más Dia wellness liszttel is elkészíthető)
  • 180 g zsírszegény túró
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 30 g kókuszolaj
  • 50 g eritrit
  • 1 dl mandulatej
  • csipet só
  • pár csepp vanília aroma (elhagyható)

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 600 g alma ( kb 4 darab)
  • 1 ek. őrölt fahéj ( vagy ízlés szerint)
  • 20 g eritrit ( vagy ízlés szerint)

Hozzávalók a tetejére:

  • egy tojás a lekenéshez
  • eritrit ( porrá őrölt)
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ha túl lágy a tészta, tegyünk hozzá egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor kicsivel több tejet. Ezután gyúrjuk alaposan át lisztezett felületen, és nyújtsuk ki körülbelül 5 mm vastagra. Én egy körülbelül 7 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval köröket szaggattam, majd – mivel nagyobb körökre volt szükségem, mint amekkora a legnagyobb pogácsa szaggatóm- nyújtófával nagyobbítottam rajta. Persze ez a művelet megspórolható, ha van a muffin formánkhoz méretezett szaggató, vagy egyéb szaggatásra alkalmas eszközünk. Ezután a köröket szilikonos muffin formába helyeztem, úgy, hogy az oldalát is fedje a tészta. Ne használjuk fel az összes tésztát, mert a tetejére még kelleni fog. Ezután készítsük el a tölteléket. Az almát pucoljuk meg, majd reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét, és ízesítsük eritrittel és fahéjjal ízlés szerint. Az almás tölteléket a muffin formákba töltjük. A maradék tésztát kinyújtjuk. Mivel közeleg a karácsony, a muffinokat igyekeztem karácsonyi köntösbe öltöztetni, így rácsozás helyett, csillagokkal díszítettem a tetejét. Csillag alakú kiszúróval szaggassunk csillagokat, és egy muffinra helyezzünk két darabot, úgy, hogy a csillagok sarkai a muffin széléhez érjenek ki. Nekem a csillagok fedték egymást kicsit. Egy tojást felverünk, és lekenjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha kihűlt a tetejét megszórjuk a fahéjas porrá őrölt eritrit keverékkel.

Tápérték 1 muffinban:

 kcal: 119.84

fehérje: 6.41 g

szénhidrát: 14.14 g

zsír: 3.8 g

img_8531

img_8530

img_8528

img_8529

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...