Mézeskalácsot már sütöttem az idei karácsonyi készülődés alkalmával, aminek a receptjét ITT megtaláljátok. Reggelire pedig ezeket a gyorsan elkészíthető mézeskalács muffinokat sütöttem, ami gluténmentes, magas a fehérje tartalma, és nagyon finom! Én most aszalt vörösáfonyát, és cukormentes fehér csokoládét tettem a közepébe, de mehet bele bármi, friss gyümölcs, más fajta aszalt gyümölcs, étcsokoládé stb. Ha nincs otthon mézeskalács ízű fehérje porod, használj más fajtát hozzá, esetleg akkor a fűszerezéssel érdemesebb bátrabban bánni, és mehet bele több mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, szerecsendió, csillagánizs. 

Hozzávalók 5 muffinhoz:

  • 50 g kókuszliszt
  • 30 g Biotech USA Isowhey zero mézeskalács fehérje
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál vaníliás eritrit
  • 1 tojás
  • 150 ml kókusztej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 50 g 0,1%-os zsírszegény natúr joghurt
  • 2 kocka cukormentes fehér csokoládé
  • 15 szem vörös áfonya
  • por eritrit és őrölt fahéj a tetejére

Elkészítés:

A kókuszlisztet, a fehérjeport, a csipet sót, a sütőport, a fűszerkeveréket, a vaníliás eritritet keverjük össze egy tálban. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a kókusztejet, és a natúr joghurtot. Keverjük csomómentesre a masszát. A masszát kanalazzuk szilikonos muffin formába. Ha nincs szilikonos formánk, akkor béleljük muffin papírral a belsejét, és abba tegyük a masszát, hogy ne ragadjon a formánkba. A fehér csokoládét törjük apró darabokra, majd mindegyik muffinba nyomjunk pár darabot, majd ugyanígy a vörös áfonya szemeket. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig süssük. A tetejét szórjuk meg porrá őrölt fahéjas eritrittel ha kihűlt.

Tápérték 1 darabban:

 kcal: 92.53

fehérje: 9.13 g
 
szénhidrát: 7.18 g

zsír: 3.15 g

img_8568

img_8570

img_8569

Write a comment