Nálunk Anyukámon kívül annyira senki nem eszi a gyümölcskenyeret, ettől függetlenül , bár nem is szeret sütni, minden évben elkészíti magának 😀 Most ragaszkodtam hozzá, hogy én készítsem. Egy kérése volt, jó sok gyümölcs legyen benne. Próbáltam olyat szerezni amibe nincs hozzáadott cukor, de aztán feladtam, és igyekeztem ennyit engedélyezni a számára. Kérésének megfelelően, úgy gondolom nem spóroltam a gyümölcsökkel, kiderül majd, hogy Ő mit gondol erről.

Hozzávalók ( 30 cm-es őzgerinc formához)

  • 3 darab tojás
  • 80 g porrá őrölt eritrit
  • 2 teáskanál vaníliás eritirt
  • 60 g kókuszolaj
  • 200 ml cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 150 g Dia Wellness CH mínusz liszt
  • 70 g darált mandula
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 100 g mediterrán mix ( mazsola, ribizli, narancshéj, citromhéj keveréke)
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 60 g aszalt meggy
  • 60 g szeletelt mandula

Hozzávalók az őzgerinc kikenéséhez:

  • kókuszolaj
  • Dia Wellness liszt

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 30 g eritrit 
  • 15 g zsírszegény holland kakaópor 
  • 10 g kókuszolaj 
  • 0,5 dl cukormentes mandulatej

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a porrá őrölt eritrittel és a vaníliás eritrittel, majd hozzá adjuk a folyékony kókuszolajat és a mandulatejet is. Hozzáadjuk a reszelt narancs héját, a lisztet, a darált mandulát és a sütőport. Csomómentesre kikeverjük, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és a szeletelt mandulát. Az őzgerinc formát egy szilikonos ecset segítésével vékonyan kikenjük kókuszolajjal, majd kilisztezzük. A tésztát beleöntjük az őzgerinc formába, és egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük. Közben végezzünk tűpróbát, hogy a belseje is átsüljön. Ha kihűlt kiborítjuk a formából.  A csokimázhoz egy lábasba kimértem az eritritet, a kakaóport, és a kókusztejet, majd összefőztem. Ezután levettem a tűzről belekevertem a kókuszolajat. Kicsit hagytam hűlni, és néha megkevertem. A gyümölcskenyér tetejét bevontam a csokimázzal.

 Tápérték 1 szeletben ( 20 szeletre vágva)

 kcal: 153.07

fehérje: 5.06 g

szénhidrát: 13.18 g

zsír: 8.68 g

img_8996

img_8994

img_8995

Write a comment