Ha ősz, akkor nálam minden sütőtökkel készül! Ezek a briósok vagy csigák most muffin formában készültek!
Hozzávalók 11 darabhoz:
- 100 g sütőtökpüré
- 180 g Dia Wellness CH mínusz liszt keverék
- 1 tojássárgája
- 15 kókuszolaj
- fél csomag szárított élesztő
- 150 ml cukormentes mandulatej
- 1 teáskanál eritrit
- 25 g eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
Hozzávalók a tetejére:
- tojás a lekenéshez
- eritrit vagy vaníliás eritrit a szóráshoz
Elkészítés:
A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.
A langyon mandulatejben egy kávéskanál eritritet feloldunk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A sütőtök püréhez adjuk a lisztet, a tojást, az eritritet, a kókuszolajat, és a fahéjat végül a felfuttatott élesztőt.Összegyúrjuk,tésztát dagasztunk, és letakarva hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ezután felosztjuk 11 gombócra, amelyekből hengerekre formázunk, és feltekerjük. Ezután mindegyiket muffin formába tesszük, megkenjük tojással és megszórjuk ertirittel. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 83.7
fehérje: 6.34 g
szénhidrát: 3.66 g
zsír: 3.71 g