Nincsenek termékek a kosárban.
A reggeli, amit bármikor jöhet, egyszerűen imádom. Rengetegszer elkészítettem, a receptek és a képek ITT megtalálhatóak. December 6-a alkalmából kicsit ünnepire vettem a figurát. Azt hiszem ez egyértelmű jele az év végi hajtásnak, és kimerültségnek. 🙂
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 50 g Szafi Fitt fánk por
- 5-10 g citromhéjhéj
- fél db (25 g ) tojás
- 60 g tojásfehérje
- 10 g víz
- kókuszolaj a sütéshez
- bambuszrostliszt a nyújtáshoz
Hozzávalók a tetejére:
- 6 szem törökmogyoró
- 1/4 alma
- 1/4 körte
- virágpor
- szárított tőzegáfonya
- házi sárgabaracklekvár (Recept ITT)
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés:
A fánkport keverjük el jó alaposan a citromhéjjal. Egy másik tálban mérjünk ki 20 gramm vizet, majd adjuk hozzá az 1 egész tojást, és 3 db fehérjét, és alaposan keverjük el, végül adjuk hozzá a citromhéjas fánkport, és dolgozzuk sűrű folyékony, csomómentes masszává.25 percig pihentessük az így kapott masszát.25 perc után kissé lágy, de gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk, amit lisztezett felületen ( én bambuszrost lisztet használtam) gyúrjunk át jó alaposan, majd nyújtsuk ki, végül egy nagy méretű pohár szájával (vagy fánkszaggatóval) szaggassunk belőle 5 db fánkot. Közben kókuszolajat melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőben, és ha már forró vegyük takarékra a hőfokot.A felmelegedett kókuszolajba tegyük a fánkokat, és oldalanként süssük 3 percig.Az első oldalukat fedővel, a második oldalukat, pedig fedő nélkül süssük!A forró olajban szépen megnő nagyméretűre a fánk. Papírtörlőre vegyük ki a fánkokat, várjuk meg, hogy langyosra hűljön.
Tápérték egy adagban ( csak a fánkokban, és a felszívott zsiradék nélkül)
kcal: 65.2
fehérje: 7.13 g
szénhidrát: 1.04 g
zsír: 3.34 g