A reggeli, amit bármikor jöhet, egyszerűen imádom. Rengetegszer elkészítettem, a receptek és a képek ITT megtalálhatóak. December 6-a alkalmából kicsit ünnepire vettem a figurát. Azt hiszem ez egyértelmű jele az év végi hajtásnak, és kimerültségnek. 🙂

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 50 g Szafi Fitt fánk por
  • 5-10 g citromhéjhéj
  • fél db (25 g ) tojás
  • 60 g tojásfehérje
  • 10 g víz
  • kókuszolaj a sütéshez
  • bambuszrostliszt a nyújtáshoz

Hozzávalók a tetejére:

  • 6 szem törökmogyoró
  • 1/4 alma
  • 1/4 körte
  • virágpor
  • szárított tőzegáfonya
  • házi sárgabaracklekvár (Recept ITT)
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

A fánkport keverjük el jó alaposan a citromhéjjal. Egy másik tálban mérjünk ki 20 gramm vizet, majd adjuk hozzá az 1 egész tojást, és 3 db fehérjét, és alaposan keverjük el, végül adjuk hozzá a citromhéjas fánkport, és dolgozzuk sűrű folyékony, csomómentes masszává.25 percig pihentessük az így kapott masszát.25 perc után kissé lágy, de gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk, amit lisztezett felületen ( én bambuszrost lisztet használtam) gyúrjunk át jó alaposan, majd nyújtsuk ki, végül egy nagy méretű pohár szájával (vagy fánkszaggatóval) szaggassunk belőle 5 db fánkot. Közben kókuszolajat melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőben, és ha már forró vegyük takarékra a hőfokot.A felmelegedett kókuszolajba tegyük a fánkokat, és oldalanként süssük 3 percig.Az első oldalukat fedővel, a második oldalukat, pedig fedő nélkül süssük!A forró olajban szépen megnő nagyméretűre a fánk. Papírtörlőre vegyük ki a fánkokat, várjuk meg, hogy langyosra hűljön.

Tápérték egy adagban ( csak a fánkokban, és a felszívott zsiradék nélkül)

kcal: 65.2

fehérje: 7.13 g

szénhidrát: 1.04 g

zsír: 3.34 g

 

Csillag alakúra szúrtam ki, aminek a tetejére zsírszegény holland kakaópor, víz és eritrit keverékéből kakaómázat készítettem.

Write a comment