Az úgy kezdődött, hogy tortát szerettem volna sütni, amit ITT néztem ki, és tudtam, hogy el kell készítenem olyan diétásan amennyire lehet. A krémeket el is készítettem előző este. Ami, csak annyira diétás, hogy cukormentes a csokoládé, és light a mascarpone! Tehát, ha TE szigorú diétán vagy , ne ezt a süteményt készítsd el! Majd másnap elkészítettem a piskótát, ami nem lett tökéletes. A torta vendégeknek készült volna, így csak tökéletes tortát tettem volna az asztalra.. Nem estem kétségbe, hiszen készültem elég süteménnyel. Ennek ellenére nem szerettem volna, hogy a torta krémek kárba vesszenek, hiszen azok isteneik lettek. Sütöttem hozzá egy gyors piskótát, ami abszolút diéta barát, ami kell is, hogy valami ellensúlyozza a krémeket, illetve felhasználtam a maradék gyümölcssalátát. Tápértéket most direkt nem írtam, hiszen ez függ a pohár mérettől, hogy hány darab lesz, illetve, hogy milyen gyümölcsöt és mennyit teszünk bele.

Még egyszer felhívom a figyelmet, ez a sütemény NEM kifejezetten diétás ( a csoki krémek miatt) , mindössze cukormentes, illetve a piskóta diétás, gluténmentes és paleo!

Hozzávalók a piskótához: ( kb. 4-5 pohárkrémhez) ( természetesen a pohárkrém bármilyen (akár megmaradt piskótából is készülhet)

  • 100 g cukkinipüré
  • 1 tojás
  • 50 g tojásfehérjelé
  • 5 g kókuszolaj
  • 50 ml cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • mandulaaroma (elhagyható)
  • 30 g Szafi Reform CH csökkentő lisztkeverék
  • 20 g darált mandula
  • 3 g szódabikarbóna
  • 25 g eritrit
  • + 5 g zsírszegény holland kakaópor
  • + 10 ml kókusztej ( a kakaós részhez)

Hozzávalók a fehércsoki krémhez:

  • 150 g cukormentes fehér csokoládé
  • 200 ml habtejszín
  • 200 g light mascarpone
  • kevés kókusztej, ha szükséges ( hogy a habzsákból könnyebben kinyomható legyen) 

Hozzávalók a tejcsokoládé krémhez:

  • 150 g cukormentes tejcsokoládé
  • 150 ml habtejszín
  • 100 g light mascarpone
  • kevés kókusztej, ha szükséges ( hogy a habzsákból könnyebben kinyomható legyen)

+ ízlés szerint vegyes gyümölcs a rétegek közé

Elkészítés:

A sütés előtti este érdemes összeállítani a krémeket. A fehér csokoládét egy edényben feldaraboljuk apró kockákra, a tejszínt egy lábasban felforraljuk, majd ráöntjük a csoki darabokra. Habverővel simára keverjük. Megvárjuk míg szoba hőmérsékletűre hűl, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel hozzáadjuk a mascarpone-t és simára keverjük.
2. A tejcsokoládét egy edényben feldaraboljuk apró kockákra, a tejszínt egy lábasban felforraljuk, majd ráöntjük a csoki darabokra. Habverővel simára keverjük. Megvárjuk míg szoba hőmérsékletűre hűl, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel hozzáadjuk a mascarponet és kézi vagy elektromos habverővel simára keverjük.

Ezután elkészítjük a piskótát. Először elkészítjük a cukkinipürét. A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, végül aprítógéppel pürésítjük. A cukkinipürét és a folyékony hozzávalókat kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mandulát, az eritritet és a szódabikarbónát. A tésztát két felé vesszük. Az egyikbe belekeverjük a kakaóport, és a 10 ml kókusztejet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a kétféle tésztát a tepsi két részére. Egyenletesen kb fél cm vastagú téglalap alakúra igazítjuk mindkettőt, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ha letelt a sütési idő kihűtjük a piskótát, és kockákra vágjuk. Ezután összeállítjuk a pohárkrémet. A pohár aljába először teszünk az egyik féle piskótából, majd az egyik féle krémből nyomunk rá. Előfordulhat, hogy a krém nagyon sűrű ahhoz, hogy csillagcsövű habzsákból kinyomjuk, ebben az esetben egy kevés kókusztejjel keverjük ki, és ezután tegyük a habzsákba. Erre jöhet egy adag gyümölcs ízlés szerint. Majd a másik féle piskóta, ismét gyümölcs, végül a másik réteg csoki krém. ( Amelyet ugyanígy keverhetünk egy kevés kókusztejjel, hogy könnyebben kezelhető legyen.)