A kakaós csigát mindenki szereti. Ma már senkinek nem kell lemondania róla, ezt a csigát a vegánok, tojásérzékenyek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják. További kakaós csiga receptek ITT találhatóak.

Az eredeti recept ITT megtalálható.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 100 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
  • 50 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
  • 70 g porrá őrölt eritrit
  • 0,5 g Szafi Reform himalája só
  • 10 g almaecet 
  • 140 g+130 víz
  • + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor
  • 35 g  porrá  őrölt eritrit
  • 60 g víz 
Hozzávalók a kenéshez:
  • 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)
A végén a fújáshoz:
  • kb. 1 gramm olaj
Elkészítés:

A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ezalatt készítsük el a krémet. Először lágy lesz a tészta, de nem kell hozzá több liszt, a pihentetés után jó lesz az állaga. Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel. Vágjuk 12 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral. Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 37.46 g

fehérje: 1.51 g

szénhidrát: 6.04 g

zsír: 0.43 g

Write a comment