A süteményt Anyukámnak készíthettem, amit  facebookon már láthattatok az ” Anya diétázik 3. részben”. Hiszen csak egészséges alapanyagokat használtam, és mértékkel belefér egy diétába. ( nem verseny diétáról beszélünk) Hiszen miért vonjunk meg egy édesség mániástól a süteményeket? Azért, hogy – akarattól függően, de előbb utóbb mindenki – feladja, és kétszer annyi süteményt fog enni. ( jójó effektus) Ahelyett, hogy megtaláljuk a harmóniát és az egyensúlyt az életünkben, és nem a két végleten táncolni.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 tojás
  • 20 g kókuszolaj
  • 25 g negyedannyi ugyanannyi édesítő ( vagy eritrit, de akkor több kell hozzá)
  • 150 g zsírszegény natúr joghurt
  • 100 g zabliszt ( zabpehely darálva) ( gluténérzékenység esetén gluténmentes zabpehely)
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 ml cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 60 g zabpehely ( gluténérzékenység esetén gluténmentes zabpehely)
  • 20 g vaníliás fehérjepor ( vaníliás fehérjepor ITT)
  • 100 g reszelt cukkini
  • 100 g eper
  • 15 szeletelt mandula

Elkészítés:

A cukkinit megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az eper és a szeletelt mandula kivételével mindent összekeverünk csomómentesre. Egy sütőpapírral bélelt hőálló edénybe öntjük a masszát. Az epret szeletekre vágjuk, és egyenletesen a massza tetejére tesszük. Megszórjuk a tetejét a szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Ha kihűlt porrá őrölt eritrittel ( vagy más természetes édesítővel) megszórjuk.

Tápérték 1 szeletben:

kcal: 104.56

fehérje: 5.43 g

szénhidrát: 10.39 g

zsír:  4.26 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

  

 

A cikk megjelent a Peakshop.hu oldalán is. 

Write a comment