Hozzávalók 2 adaghoz:
- 50 g zabpehely ( gluténérzékenység esetén gluténmentes zabpehely)
- 10 g barna rizscsíra fehérje
- 1 tojás
- csipet só
- 70 g kókuszjoghurt
- 1 csomag sütőpor
- őrölt fahéj
- mézeskalács fűszerkeverék
- 20 g eritrit
- 100 g sült sütőtök
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Sütőtök püré elkészítése: a sütőtököt kisebb darabokra vágjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük. Kikanalazzuk a sütőtököt és egy aprítógépbe tesszük. Kevés vízzel teljesen homogén állagúra dolgozzuk.
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, és amikor már félig kemény a hab, hozzáadjuk az eritritet és teljesen kemény habbá verjük.
A tojásfehérjén kívül minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk és krémesre keverjük. Végül óvatos mozdulatokkal a kemény tojásfehérjét is hozzákeverjük egy fakanál segítségével. Kevés kókuszolajjal kikent serpenyőben egy nagy evőkanálnyi masszát kisütünk közepes lángon, majd megfordítjuk.
Így sütjük ki az összes palacsintát. A feltét ízlés és diéta szerint változtatható. Nálam banán, narancs, méz, dió és áfonya került rá.

