Barion Pixel

 

Az eredeti receptet még Trollanyu régebbi blog oldalán találtam.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 40 g kókusztejpor
  • 20 ml víz
  • 20 g eritrit
  • 16 g kókuszolaj
  • 50 g kókuszreszelék
  • 10 szem blansírozott mandula
  • kókuszreszelék a forgatáshoz ( kb 25 g)

Elkészítés:

A kókusztejport elkeverjük a kókuszreszelékkel majd félretesszük. A vizet az eritrittel feltesszük forrni, majd a kókuszreszelékes keverékhez öntjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat is, és alaposan kikeverjük. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kihűljön és formázható legyen a massza. A lehűlt masszából nedves kézzel kis golyókat formázunk, úgy, hogy mindegyik közepébe egy mandulaszemet rejtünk. Megforgatjuk kókuszreszelékben, majd fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.Fogyasztás előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit megpuhuljon.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 91.19

fehérje: 0.8 g

szénhidrát: 2.79 g

zsír: 8.34 g

 

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...