Nincsenek termékek a kosárban.
Nem is vagyok egy nagy mézeskalács rajongó, de valamiért minden évben készítek. Ez az egyetlen olyan sütemény, amit inkább készíteni szeretek, és nem enni. A kőkemény mézeskalácsról szóló vita, és a puha mézeskalács recept felkutatása ugyanolyan gyerekkori emlék, mint a fenyőfa sikertelen befaragása Szenteste. Idén azonban, tényleg puha, isteni finom lett a mézeskalács. Ami paleo, gluténmentes, és egészségtudatos étrendbe is beilleszthető.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 2 db M-es tojás (kb. 115 g)
- egy tojás sárgája
- 130 ml víz
- 30 g méz
- 60g eritrit
- 60 g lágy kókuszzsír
Elkészítés:
Keverj el 2 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 115 g), egy tojássárgáját 130 ml langyos vízzel, 30 g mézzel, 60 g eritrittel. Add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és 60 g lágy kókuszzsírt. Alaposan keverd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 3-5 mm vastagságúra és szúrd ki a kívánt formákkal (nem szükséges liszt szórás és két sütőlap a nyújtáshoz). Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 15-17 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal vagy írókával.