Barion Pixel

Nem is vagyok egy nagy mézeskalács rajongó, de valamiért minden évben készítek. Ez az egyetlen olyan sütemény, amit inkább készíteni szeretek, és nem enni. A kőkemény mézeskalácsról szóló vita, és a puha mézeskalács recept felkutatása ugyanolyan gyerekkori emlék, mint a fenyőfa sikertelen befaragása Szenteste. Idén azonban, tényleg puha, isteni finom lett a mézeskalács. Ami paleo, gluténmentes, és egészségtudatos étrendbe is beilleszthető.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett lisztkeverék
  • 2 db M-es tojás (kb. 115 g)
  • egy tojás sárgája
  • 130 ml víz
  • 30 g méz
  • 60g eritrit
  • 60 g lágy kókuszzsír

Elkészítés:

Keverj el 2 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 115 g), egy tojássárgáját 130 ml langyos vízzel, 30 g mézzel, 60 g eritrittel. Add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és 60 g lágy kókuszzsírt. Alaposan keverd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 3-5 mm vastagságúra és szúrd ki a kívánt formákkal (nem szükséges liszt szórás és két sütőlap a nyújtáshoz). Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 15-17 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal vagy írókával.

 

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...