Ez az isler gluténmentes, tejmentes, és tojásmentes is. Így az arra érzékenyek és vegánok is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 125 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék
- 45 g eritrit
- 1 g só
- 3 g vanília aroma
- 3 g reszelt citromhéj
- 35 g folyékony kókuszolaj
- 20 g citromlé
- 70 g víz
- 30 g őrölt mandula
- + 8 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
- házi cukormentes sárgabaracklekvár
- házi cukormentes meggylekvár
Hozzávalók a tetejére:
- cukormentes fehér csokoládé
- cukormentes tejcsokoládé ( vagy étcsokoládé)
- apróra vágott mandula
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk össze. Fedjük le az edényt és 30 percre tegyük a hűtőbe. Ezután, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, és nyújtsuk 5-6 mm vastagra. A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg az összes tészta elfogy.
Én dupla adagot készítettem. Ebből lett 10 darab isler és 10 darab normál méretű linzer lett.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 12 percig sütjük
Kihűlés után töltsük meg lekvárral, és ragasszuk össze a kettő tésztát. Felét sárgabaracklekvárral, a másik felét meggylekvárral töltöttem meg. Olvasztott csokoládé került a tetejére. A meggylekvárosra fehércsokoládé, és vágott mandula. A másikra tejcsokoládé.